Afyon Tatil Yerleri


Kaymağı, suyu ve tarihi ile ün salmıştır.

Afyon’a gündüz girerseniz, her şeyden evvel, Dünya’nın en yalçın kayalıkları üzerinde,bir kartal gibi şehre kanat germiş olan kalesini görmüş olursunuz. Bu şehre adını veren Afyon ve Hisar, bu ilin başlıca özelliklerindendir. Afyon il merkezi Akarçay’ın geçtiği düzlükte kurulmuştur. İkliminin keskin şartlarına rağmen şehir pek sevimlidir. Denizden yüksekliği 1000 metrenin üzerindedir. Çevre illerin ve özellikle İstanbul’un kasaplık ve kurbanlık koyunlarının çoğunluğu Afyon’dan gelir. Lokantalarında Orta Anadolu’nun klasik mutfak yemeklerini lezzetle yemeniz mümkündür. Afyon sucuğu öteden beri şöhretlidir. Türkiye’nin en nefis kaymağı ve kaymak şekeri çok ün yapmıştır. Gelenlere her bakımdan tatmin edecek otel,sinemaları,tiyatrosu vardır.

Tatil İçin Hangi Mevsimde Ve Nasıl Gidilmelidir ?

Afyon şehri bir ulaştırma merkezidir. Dört yandan gelen tren hatları Afyon’da birleşir. Yollardan birisi Konya üzerinden Adana ve Akdeniz kıyılarına diğeri Kütahya üzerinden İç Anadolu’ya ve Marmara Bölgesine gider. Konya’dan batıya giden iki tren yolundan biri Uşak-Manisa üzerinden İzmir’e diğeri ise Karakuyu-Aydın üzerinden yine İzmir’e varır. Isparta, Denizli; Uşak, Kütahya, Eskişehir, Konya il merkezlerinden gelen karayolları Afyon’da birleşir. Afyon’da kışlar çok soğuk yazlar ise kurak ve sıcak geçer.

Tatilini Afyon’da Geçirecekler İçin Dikkat Edilecek Hususlar

Afyon her şeyden önce bir tarih şehridir. Bilhassa İstiklal Savaşı yönünden çok zengin bir vatan toprağıdır. Mustafa Kemal’in meşhur “Başkumandanlık Meydan Muharebesi” ni idare ettiği Kocatepe bu ilin sınırları içerisindedir. Meşhur Hattat Karahisari’nin doğum yeridir. İş içinde olsa tatil içinde olsa Afyon’a gidenler mutlaka Afyon Müzesi’ni gezmelidir. Afyon Müzesi ve Kütüphanesi muntazam ve zengindir. Hitit, Firik, İyon, Roma ve bilhassa Bizans Çağının eserlerinden başka heykel, para koleksiyonları, etnografya kısmında ise Türk Eserleri teşhir edilmelidir. Tatillerini Afyon’da geçirecek olanlar kaplıcaları tercih etmeliler ve tatillerini sağlıkları için geçirmelidirler. Volkanik bir arazi üzerinde ki Afyon’un şifalı sıcak suları Gazlı Göl, Gecek, Kükürtlü Hamam Kaplıcaları’nın Romalılar devrinden beri ünü vardır. Adı geçen hamamlar için il merkezinden otobüs ve dolmuş her zaman bulunur. Kızılay’ın çalıştırdığı Afyonkarahisar Maden Suyu uluslar arası şöhret olan çok şifalı bir sudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder