Ayvalık Tatil Yerleri


  Balıkesir'in en güzel ilçelerinden olan Ayvalık keyifli ve sakin tatil beldesidir. Geçmiş zamanlarda birçok tarihi olaya tanıklık eden ilçede elverişli koyları ile korsanlar tarafından da uzun süre mesken tutulmuştur. Çeşitli dönemlerde zaman içerisinde artan Rum nüfusunun hakim olduğu beldede tarihi ve güzel Rum yapıları gözümüze çarpıyor. Ayvalık koyunda yer alan adalardan Cunda adasında yerleşim var. Taş evler, doğa ve tarihin buluştuğu yapısıyla Ayvalık, dinlendirici bir macera olabilir. Ayvalık aynı zamanda, zeytinciliğin oldukça yaygın olduğu bir kent. Oraya kadar gitmişken, zeytinyağını üretildiği yerden tatma ve birazını da evinize götürme şansı bulabilirsiniz.
  Ayvalık tatil cennetinde ilginizi çekebilecek başlıca eserler ya da bölgeler şunlardır: Cunda (Alibey) Adası, Şeytan Sofrası, Eski Ayvalık Evleri, Sarımsaklı Plajları, Altınova, Armutçuk, Duba Mevkii, Saatli Camii, Taksiyarhis Kilisesi, Aya Nikola Kilisesi, Ayışığı Manastırı, Leka Manastırı, Güvercin Adası, Çamlık.

  Kendine iklimi olan ve sıcak yaz günlerinde hafif rüzgarlı doğası ile serin ve sakin bir tatil yeri arayanlar için çok güzel belde olan Ayvalık görülmeye değerdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder