Ankara Tatil Yerleri


Cumhuriyet Türkiye’sinin Kalbi
 
Ankara şehri kendi adını taşıyan ovanın kenarında dalgalı bir arazi üzerinde kurulmuştur. Eski ve yeni Ankara diye ikiye ayrılır. Bu iki tipik Ankara’nın sınır çizgisini Ulus Meydanı teşkil eder. Eski Ankara; Kale’nin bulunduğu tepenin eteklerine yaslanmış dar ve dik kıvrımlı yolları ve sokaklarıyla dikkati çeker. Ulus Meydanı’ndan beri kalan ve gittikçe gelişen yeni Ankara; Yenişehir, Çankaya, Dikmen sırtları, Ümitköy ve Eryaman’dan Sincan’a kadar ulaşır. Modern Türkiye’nin başkenti; otelleri, sinemaları, tiyatroları,pavyon ve gazinoları ile her çeşit ziyaretçiyi memnun edecek büyük bir şehirdir.
 
 Tatil İçin hangi Mevsimde ve Nasıl Gidilir?
Bugün bütün yollar gerçekten Ankara’ya gider. Tren güzergahı üzerinde olan bütün illerde olduğu gibi her gün kalkan otobüs taksi ve dolmuşlarda ve birçok ilden hava yoluyla iç ve dış seferlerinin uğrak yaptığı 2 hava alanı ile oldukça faal bir trafik merkezidir. Başkent Anadolu’nun ortasında dağlarla çevrili olduğundan tipik bir yayla iklimi etkisindedir. Yaz aylarında oldukça kurak ve sıcaktır. Kış aylarında ise sert, soğuk fakat sağlam bir havası vardır. İlçelerine bağlanan muazzam bir yol şebekesi ile her mevsimde rahatça gezi imkanı sağlar.
 
Tatilde Ankara’da Olacaklar İçin Dikkat Edilecek Hususlar
 Etrafında ünlü savaşların geçtiği Ankara tarih yönünden de önemli bir ildir. Yirmi kulesi hala ayakta duran Ankara Kalesi, August Tapınağı, Jülianos Sütunu, Roma Hamamları, 60 km uzaktaki Gavur Kalesi, Sakarya Nehri kıyılarındaki Gordion gezilecek tarihi yerlerden bazılarıdır. Bilhassa Anıtkabir Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk’ün Mozolesi ve şahsi eşyalarının teşhir edildiği muhteşem bir müzedir. Mimar Sinan’ın yaptığı camiler, Aslanhane görülmesi gerekli yerlerdendir. Zengin Hitit ve Etnografya Müzeleri vardır. Gençlik parkı, il merkezine 10 km. uzaktaki Çubuk barajları ve gölbaşı, Göksu, Harikalar Diyarı, Altınpark mesire yerlerindendir. Şifalı sularıyla büyük tedavi imkanları sağlayan Kızılcahamam, Haymana Kaplıcaları ve Ayaş İçmeceleri vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder