Armutlu Tatil Yerleri


  Adını Bizans İmparatorunun kızı olan Armodies’den aldığına inanılan Armutlu Yalova’nın kaplıcalarıyla, yeşiliyle ve denizi ile ünlü ilçesidir. 1320 yılında Osmanlı  hakimiyetine geçen Armutlu’da Türkler ve Rumlar uzun yıllar bir arada dostane bir hayat sürmüşlerdir.
  Marmara Bölgesinde Armutlu Yarımadası’nda bulunan ilçenin doğusunda Gemlik, kuzeyinde Samanlı Dağları,    Batısı ve Güney batısında Marmara Denizi bulunmaktadır. Bursa’ya 70, Gemlik’ e 38,  Yalova’ya 55 km. uzaklıktadır.
  Ekonomisi büyük ölçüde zeytinciliğe, balıkçılığa ve turizme dayalı olan Armutlu aynı zamanda kaplıcalarıyla ün yapmış, Mavi ve yeşilin birleştiği müthiş doğasıyla ön plana çıkan bir tatil beldemizdir.

GEZİLECEK YERLER
Eski Armutlu evleri, Hacı Ali Paşa Camii, Tarihi Köprü, Eski Kitabeli Çeşme, Eski Hamam, Yılanlar Koyu, Ayazma Koyu, İskele Koyu, Dereağzı Koyu, Ahmetköycüğü Koyu, İğdealtı Koyu, tescilli Köprü ve Osmanlı Hamamı Armutlu’nun başlıca gezilmesi gereken yerleridir.


NASIL GİDİLİR
İstanbul’dan Yenikapı ve Bostancı iskelelerinden düzenli olarak kalkan vapurlarla Armutlu’ya ulaşmak mümkün. Karayoluyla gelecek olanlar Yolava otobüs firmalarını tercih edebilirler


NE YENİR
Armutlu’ya özgü zeytin çeşitleri
Her türlü  organik sebze ve meyve
Yöreye özgü sahanda yumurta
Yöresel köy ekmeklerinin tadına bakabilirsiniz.
Meraklısına duyurulur…


ARMUTLU’DA NELER YAPABİLİRSİNİZ
Kaplıcalara girerek şifa bulabilirsiniz
Organik ürünlerin tadına bakabilirsiniz
Turizm ve organik tarım cenneti olan Mecidiye köyünü gezebilirsiniz
Yeşilin ve mavinin tadını çıkarabilirsiniz
Eski Armutlu evlerini gezebilir ve tarihi mekanları ziyaret edebilirsiniz
Birbirinden güzel armutlu koylarını gezebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder