Balıkesir Tatil Yerleri


“Kumu, Güneşi ve Denizi Unutulmaz”
 
 
İl merkezi Balıkesir Ovasını batıdan çevreleyen tepelerin doğu yamaçlarına yaslanmıştır. 14. yy. içinde çok önem kazanan Balıkesir şehri daimi bir gelişme göstererek bugün ki turistlik, sanayi ve tatil yöresi değerlerini kazanmıştır. Ege ve Marmara kıyılarından içerlere doğru uzanan yolların kavşak noktasında bulunması önemini artırmıştır. Şehir merkezi denizden 120 metre yüksekliktedir. Düz bir alan üzerine yayılmış olan şehir, bakımlı yolları şirin ve zarif evleri, çok misafirperver halkı ile Türkiye’nin en hareketli illeri arasındadır. İlin doğusunda Bursa, güney doğusunda Kütahya, güneyde Manisa veİzmir, batısında Çanakkale vardır.
 
 Tatil için Hangi Mevsimde ve Nasıl Gidilir?
Yazları sıcak, kışları oldukça soğuk geçen Balıkesir; yol bakımından hava, kara ve deniz yolları ile daimi bağlantı halindedir. Her mevsimde Balıkesir’e rahatça gidilebilir. Kuzeydeki Bandırma, İstanbul’daki vapurla gidecek kimselerin, trenle ve otobüslerle Balıkesir’e aktarır. Ayrıca İstanbul’dan araba vapuru ileYalova’ya oradan da Bursa yoluyla otomobille de Balıkesir’e gidilir.
 
Tatilde Balıkesir’e gidecekler için Dikkat Edilecek Şeyler
 Balıkesir’i Hitit çağından beri, gelmekte olan zengin bir tarihi vardır. Şehrin içinde yıldırım cami, bitişiğinde Zağanos Paşa’nın Türbesi bulunan ve kendisi tarafında yaptırılmış Paşa cami, Hasan ve İlyas Paşa Hanları şehrin gezilecek yerleri arasındadır. Erdek yakınındaki Kyzihos ve çevresi tarihi 3 devir geçirmiş kalıntıları ile görülecek yerler arasındadır. İl merkezine 80 km mesafedeki hisar tepe bir Pers yerleşim yeri olarak ilgi çeker. Kuzeyine düşen Manyas gölündeki kuş cenneti, plaj ve kamp yerleriyle ün yapan Erdek, Marmara Adası, Ayvalık, Erdemit, Burhaniye Sahillerinde ki tesisler yaz süresinde ideal tatil yerleridir. Sağlık sorunları olanlarda tatillerini Gönen, Kepekler, Susurluk Ilıcaları, şifa verici suları ve ziyaretçilerini rahat ettirecek tesisleriyle gidilecek yerlerin başında gelir.
 
 Balıkesir ili ve ilçeleri tatil için en uygun yerlerden birisidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder