Artvin Tatil Yerleri


  Artvin ili , Kafkaslardan gelen dağ sırasının özelliğini muhafaza ederek arızalı bir sahaya yayılmıştır. Bu bakımdan ekime elverişli sahaları pek azdır; fakat bu dağlar bölgesinin ancak kartpostallarda görülecek harikulade bir manzarası vardır. Her köşesi yaz-kış, yeşilliğini koruyan bir renk cümbüşü içindedir. Kuzeyinde Gürcistan ile sınır teşkil eder. Doğusunda Ardahan ve Kars , güneyinde Erzurum, batısında Rize illeri vardır. Dağlar diklemesine kıyıya iner. Bu ilde orman her yerdedir. Artvin ili Çoruh Nehri’nin batı yamacı üzerinde kurulmuştur. Bu nehre karışan bir dere şehri ikiye ayırır.
 
Tatil İçin Hangi Mevsimde Ve Nasıl Gidilmelidir ?
 
  İlin denize bakan yamaçları hemen her mevsim yağış alır. Artvin’de yola çıkan bir kimsenin, yağmurluğunu ve şemsiyesini her zaman yanında taşıması gerekir. Kışları ılık ve nemlidir. Çoruh Vadisinde ise ısı farkı değişiklik gösterir. Yaz aylarında az da olsa sıcaklık yapar. Hopa’dan, kıyıyı takiben Rize’ye ve gene Hopa’dan gelip Artvin’in içinden geçerek Erzurum ve Ardahan’a giden iki yol, iyi, bakımlı ve ilin başlıca bağlantı yoludur.
 
Tatilde Artvin’de Olacaklar İçin Dikkat Edilecek Hususlar
 
  Artvin’in yüzyıllarca evvel, İskit İmparatorluğu içinde başlayan bir tarihi vardır. Şehir, Osmanlı Türkleri’nin eline geçene kadar çeşitli kavimlerin istilasına uğramıştır. İl merkezi içinde 1197 yılından kalma çeşme , 16. yy ‘dan kalma Artvin Kalesi ve Salih Bey Camii ilgi çeker. Bunlardan başka Ardanuç ilçesinde etrafı surlarla çevrili kilise, Bereket Köyü’nde ki tarihi kilise kalıntısı,kale, Şavşat ilçesinde ki derebeylerine mahsus kale başlıca gezi yerleridir. Ayrıca Hopa, Sarp, Borçka mevkileri, manzarası ve havası bakımından görülmeye değer ve tatil yapmaya değer yerlerdir. Her birinin ayrı bir güzelliği vardır.
 
  Yazın sıcağından kaçanlar yeşillikler içinde tatil imkanını Artvin’de bulabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder