Akçay Tatil Yerleri


Balıkesir illinin Edremit ilçesine bağlı olan Akçay beldesi, uzun ve temiz sahillerinin yanında cazip konaklama koşulları nedeniyle beğenilen tatil beldelerimizdendir. Kaz dağlarının eteklerinde kurulu olan belde, hem temiz havasıyla hem de berrak deniziyle son yılların yıldızı yükselen turizm bölgelerimizdendir. 

Beldenin denizi temiz ve soğuktur. Kıyı şeridi boyunca pek çok pansiyon, otel ve resturanta rastlamak mümkündür. İstanbul’a olan yakınlığı beldeyi daha da cazip hale getirmektedir.

GEZİLECEK YERLER
Akçay’a 6 km uzaklıktaki Pınarbaşı, Güre kasabası çevresindeki önemli piknik alanlarıdır. Güre kaplıcaları Akçay’a 2 km uzaklıkta yer alır. Sütüven şelalesi Akçay’a 2 km Kızılkeçili çevresinde, Kazdağı’ndan gelip yüksek bir tepeden dökülen şelalede yaz aylarında yüzmek mümkündür. Akçay civarında birçok piknik alanı ile alabalık yiyebileceğiniz temiz mekânlar mevcut. Ayrıca Akçay’dan Ören’e motor seferleri de yapılmaktadır.

ULAŞIM
Akçay’a İstanbul, İzmir ve Ankara’dan direkt ulaşılabiliyor.Bu yerlerin dışından gelenler Balıkesir’den beldeye rahatlıkla ulaşabilir.

NE YENİR
sardalya balığı 
kalamar dolma 
tarhana çorbası
Yöreye özgü alabalık
Çıldır
keşkek
kabak çiçeği dolması, Akçay’ın başlıca yöresel yemekleridir.
Meraklısına duyurulur…

AKÇAY'DA NELER YAPABİLİRSİNİZ
Kazdağları’nın tertemiz havasını soluya bilirsiniz.
Yöresel yemeklerin tadına baka bilirsiniz.
Güre kaplıcalarında şifa araya bilirsiniz.
Sütüven şelalesinde yüzme keyfini yaşaya bilirsiniz.
Sarıkız heykelinin havuzuna dilek tutarak para atabilirsiniz.
Akçay’ın tertemiz denizinin ve muhteşem doğasının tadını çıkara bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder