Altınoluk Tatil Yerleri


Plajları ve ucuz konaklama seçenekleriyle ön plana çıkan bu sevimli tatil beldesi özellikle bol oksijenli havasıyla solunum yollarından rahatsızlık çeken tatilcilerin tercih ettiği yerdir. Balıkesir ilinin Edremit ilçesine bağlı olan Altınoluk eski Yunancada İda olarak adlandırılmıştır. Bol oksijenli havası, yemyeşil doğası ve tarihi evleriyle dikkat çekmektedir. Belde kentsel sit alanı ilan edilmiştir. Oksijen cenneti olarak bilinen bu belde, ayrıca zeytinlikleri meşhurdur.
GEZİLECEK YERLER
Antandros
Kazdağı’nın güneyindeki bu antik kent, Klasik, Helenistik, Roma ve Bizans devirlerini yaşamıştır. Tarih severlerin gidip görmesi gereken yerlerdendir.

Kazdağı Milli Parkı
Doğudan batıya giderek alçalan Kazdağı, Biga Yarımadası’nın güneyinde yer alır. Tarihte bilinen ismi ‘’Bin pınarlı İda’’dır.Tarihte ilk güzellik yarışmasının burada yapıldığı bilinmektedir. Yunan mitolojisine göre tanrılar Troia savaşını buradan izledi. Kazdağı tarihi, doğası ve nezih konaklama seçenekleriyle yılın dört mevsimi tercih edilmektedir.

Abdullah Efendi Konağı, Antandros Amfi Tiyatrosu ve Altınoluk tarihi evleri beldenin diğer gezilmesi gereken yerleri.
NASIL GİDİLİR
İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere pek çok şehirden Altınoluk’a otobüs seferleri düzenlenmektedir. Altınoluk Çanakkale üzerinden İstanbul’a 450, İzmir’e 185, Ankara’ya 616 km uzaklıktadır. Yenikapı’dan feribotla bandırma üzerinden gelinecek olursa, Biga-Çan- Yenice-Edremit güzergahından Edremit’e ulaşabilinir.

NE YENİR
Tarhana çorba
Yöreye özgü balık çeşitleri
Zeytinyağlı yaprak sarması
Gözleme
Beldeye özgü zeytin çeşitleri, yörede tadılması gereken başlıca lezzetlerdir.
Meraklısına duyurulur…

ALTINOLUK’DA NELER YAPABİLİRSİNİZ
Beldenin bol ve temiz oksijenini ciğerlerinize çekebilirsiniz
Kazdağı’nın şifalı otlarından derman bulabilirsiniz
Altınoluk’un harika doğasının ve denizinin tadına bakabilirsiniz.
Dünyanın en iyi zeytinyağlarını ve zeytinlerini tadabilirsiniz
Antandros antik bölgesini ve tiyatrosunu gezebilirsiniz
Abdullah Efendi konağını ve tarihi evleri ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder