Aydın Tatil Yerleri


  Şehir, kendi adını taşıyan dağların güneyinde, Büyük Menderes Ovası’nın ortasında ve ırmağın sağ tarafındadır.    

  İstiklal Savaşı’nda baştan sona yakılmış olan şehir sonradan bahçeler içinde çoğu 2 kat olmak üzere evler yapılmıştır. Otelleri, lokantaları, yazlık kışlık sinema ve bahçeleriyle güzel bir şehirdir.

 Tatil için Hangi Mevsimde ve Nasıl Gidilmelidir?
 Burada Akdeniz iklimi hakimdir. Yazları sıcak ve kurak kışları ılık ve yağışlı geçer. Yaz aylarında ısı sık sık 40 dereceyi aşar. Afyon, İzmir, Denizli,Isparta, Burdur illerinden trenle ve yurdun çeşitli illerinden gelen otobüslerle gidilebilir.

Tatilde Aydın’da gidecekler için Dikkat Edilecek Hususlar
 Aydın ili çok verimli topraklarıyla güzel şeylerin yetişmesine imkan sağlar. Bunların başında tütün ve ünlü incirleri gelir. Sarılop, Göklop adını alan bu ballı ve nefis incirlerin tadına doyum olmaz. Ağustos ayı içerisinde incirleri ağaçlardan koparıp yemek lazımdır. Aydın bir bereket toprağıdır. Aydın, ayrıca bir müze şehridir. Anadolu toprakları üzerinde tarih yaratmış bir çok medeniyetlere beşik vazifesi görmüştür. Bu bakımdan il toprakları üzerinden çok zengin tarihi şehir kalıntılarına rastlanır. Aydın’ın içinde Ramazan Paşa, Süleyman Paşa, Cihanoğlu Camileri, şehrin tepesinde Bizans kalesinin kuleleri ilgi çekicidir. Tralles, Magnesia, Nyssa, Aflodisia, Priene, Miletos, Apollo mabetlerinin bugün bile bütünlüğü ile görülmesi mümkün olan Didyma, Alabanda, Amyzon kalıntıları başlıca gezi ve tatil bölgeleridir. Ege’nin masmavi denizi size bir huzur köşesi yapacak olan, Kuşadası, Altınkum Plajı, bir yayla hayatı yaşamak istiyorsanız Çine, Paşa, Karacasu yaylaları ve Ortakçı, Kabaağaç, Alangüllü, Gümüşlü, Tekke, Demirtaş kaplıcaları ayrıca birer şifa kaynağı ve tatil yöreledir.
 Denizi , güneşi ve tarihi bir arada yaşamayı tercih edenler tatillerini aydında geçirmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder