Antalya Tatil Yerleri

  Ülkemizde en çok turist ziyaret eden illerimizden biri olan Antalya ilimiz doğal güzellikleri, sahili ve denizi dışında tarihi mekanları da bulunmaktadır. Şehir merkezi çevresinde antik şehir ve tarihi mekanlar yer almaktadır. Bunlardan Aspendos, Side ve Perge birkaçıdır. Yaz aylarında herkesin en çok olmak istediği yer elbette anltalyanın dillere destan güzellikteki sahilleridir. Konyaaltı, Karpuz kaldıran ve Lara en ünlü sahileridir. Eğer sıcaklardan bunalırsanız ferahlamak ve serinlemek için Antalya da yer alan  Düden, Manavgat ve Kurşunlu Şelalelerini ziyaret edebilirsiniz. Yerli ve yabancı yüzbinlerce turistin en çok ziyaret ettiği tatil yerleri arasında yer alan Antalyada sadece yaz mevsimi değil yılın her dönemi ziyaret edebilirsiniz. Doğal güzellikleri ile yayla ve kış sporları yapabileceğiniz Beydağları ve Saklıkent gibi yerleri görmenizi tavsiye ederiz. Eski çağlarda da yerleşim yeri olarak kullanılan Antalyada tarih öncesine kadar uzanan Karain mağarasını ziyaret edebilir ve eski uygarlıklara ait Taş Devrinden kalma birçok örneği görebilirsiniz.


  Antalyada çok sayıda Cami, Sur, kilise, medrese, mescit, han ve hamam gibi tarihi mekanlara ev sahipliği yapıyor. Şehirdeki kaleiçi surlarının sarıp sarmaladığı şimdiki yat limanı şehrin en eski ve tarihi mekanıdır. Antalyanın simgesi Kaleiçi bölgesinde tarihi Yivli Minare, Kesik Minare ve birçok eski tarihi evler bulunmaktadır . Geleneksel Türk mimarisinin en güzel örnekleri eski evleri bu bölgede görebilirsiniz. 
 
  Tarihi çağlardaki Antalya Bölgesinin doğudan batıya yerleşim şekli Side, Selge Aspendos, Syllion , Perge, Termessos, Phaselis, Olimpos Aryekanda, Limyra, Myra, Kyaneai, Apollonia, Phellos, Patara ve Xanthos şehirlerinden oluşmaktaydı. Antik kentler bölgedeki en önemli tarihi kalıntılar olup çeşitli mozaiklerin hala görebilmekteyiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder